Steeds op de hoogte met de Food Law Guide

De voedingsindustrie is gebonden aan wet- en regelgeving. Op regelmatige basis worden wetten en regels echter gewijzigd. Van de kwaliteitsmanager wordt verwacht altijd aantoonbaar compliant te zijn.

Jullie vragen ons vaak: Hoe weet ik zeker dat ik geen recente wijziging gemist heb? Hoe kan ik best op de hoogte blijven?

Daar hebben wij voor u een oplossing voor bedacht. In onze Food Law Guide vindt u de antwoorden. Elke week ontvangt u de relevante wijzigingen voor uw producten. Zo bent u steeds volledig geïnformeerd. Aan de hand hiervan kan u bepalen welke aanpassingen nodig zijn voor uw bedrijf om te voldoen aan wetgeving.

Afspraak maken
Of bel +32 (0)36 16 08 69

Abonnementen

Kies het abonnement dat bij u past:

Informed!

Explained!

Guided!

Up-to-date EU en nationale wetgeving en publicaties
Onbeperkt gebruikerstoegang
Wekelijkse attenderingsservice
Bedrijfsspecifiek profiel
Redactionele toelichting per wijziging
Intake voor de inrichting van het systeem
Onbeperkt gebruik regulatory affairs helpdesk
Kwartaalrapportages op maat

vanaf €84,- per maand

Gratis proefabonnement aanvragen

Precon Food - Food law guide

Veelgestelde vragen

Welke voordelen heeft de Food Law Guide voor mij?
Gedaan met eindeloos zoeken op de verschillende wetgevingswebsites! In de Food Law Guide vindt u alle wetswijzigingen (Europees en nationaal) overzichtelijk op één centrale plaats. Zo bespaart u veel tijd en bent u zeker dat u niets mist.

Via uw bedrijfsspecifiek profiel krijgt u uitsluitend de wijzigingen te zien die voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Bij de abonnementsformules Explained! en Guided! krijgt u bijkomend nog een beknopte samenvatting, zodat u niet de hele wettekst door hoeft te lezen.
Waarin verschillen de abonnementsformules van elkaar?
Met Informed! bent u snel en eenvoudig op de hoogte van relevante wijzigingen, via uw bedrijfsspecifiek profiel.

Op basis van dit profiel blijft u op de hoogte van alle officiële wetswijzigingen die voor u relevant zijn. U heeft geen hinder van overtollige informatie die niet voor u van belang is.

Informed! biedt de mogelijkheid om een overzicht te raadplegen van de wijzigingen gedurende een specifieke periode.

Explained! is voor bedrijven die zeker willen zijn dat zij in lijn werken met de laatste wet- en regelgeving. Het op de hoogte zijn van wetgeving is één, maar wat betekenen de wijzigingen?

In Explained! vindt u bij elke wetswijziging een korte samenvatting, zodat u de wettekst niet hoeft door te nemen. Hiermee bespaart u tijd en kunt u snel anticiperen in uw bedrijf.

Met Guided! wordt u volledig ontzorgd. Bij aanvang van het abonnement komt onze consultant op bezoek bij uw bedrijf. Samen met u wordt tijdens de intake een analyse op grondstoffen, processen en eindproducten gemaakt om zo uw uw bedrijfsprofiel optimaal in te richten.

U krijgt per kwartaal een, op uw bedrijf afgestemd, praktisch adviesrapport met tips over hoe u de wetswijzigingen best implementeert.

Nog vragen over de interpretatie van wetgeving? Onze consultants van de regulatory affairs helpdesk helpen u graag verder.
Kunnen mijn collega’s tegelijk gebruik maken van de Food Law Guide?
Ja, dat kan. Indien u dit wenst, kunnen wij bij het afsluiten van een abonnement voor meerdere personen inloggegevens aanmaken.

Zo kunt u tegelijk met uw collega’s wetswijzigingen in de Food Law Guide raadplegen.
Welke bronnen worden bijgehouden in de Food Law Guide?
Précon houdt de volgende bronnen bij:

  • Europese wetgeving;

  • Nederlandse wetgeving;

  • Belgische wetgeving;

  • Jurisprudentie;

  • Praktijkbladen.


Naast nieuwe wetten en wetswijzigingen vindt u ook bijvoorbeeld informatie van het FAVV terug in de Food Law Guide.

Bij elk bericht ziet u de titel, de datum van inwerkingtreding en de link naar de officiële bekendmaking. Bij Explained! of Guided! vindt u bijkomend de heldere, beknopte samenvatting.

Het basisabonnement bevat de Europese en nationale Belgische wetgeving. Uw abonnement kan uitgebreid worden met de Nederlandse wetgeving.
Hoe wordt de Food Law Guide gevuld?
Onze redactie controleert dagelijks de officiële bronnen. De gewijzigde en nieuwe wetten en bijkomende relevante berichten worden in het systeem opgeladen. De redactie schrijft een duidelijke, beknopte samenvatting bij elk bericht in de Food Law Guide.

Onze redactie bestaat uit ervaren regulatory affairs specialisten die eveneens de kwartaalrapportages voor u maken. Wanneer u gebruik maakt van de helpdesk staan zij u met plezier te woord.
Toon alle veelgestelde vragen

Stel uw vraag online

Contactgegevens

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X