Krijg inzicht in je competenties Opleidingsplan

Welke competenties hebben medewerkers nodig om te werken in een voedingsmiddelenbedrijf? En is er een opleidingsplan beschikbaar in de organisatie?

Een opleidingsplan bestaat enerzijds uit een overzicht van competenties die medewerkers nodig hebben voor het uitvoeren van hun functie. Anderzijds beschrijft het ook hoe medewerkers deze competenties kunnen verwerven. Een opleidingsplan motiveert en geeft groeiperspectief binnen jouw organisatie aan de huidige, nieuwe en toekomstige medewerkers.

Stel uw vraag online
Of bel +32 (0)3 616 08 69

Verschillende mogelijkheden


Een opleidingsplan kan op drie niveaus worden gemaakt:

- Op individueel niveau, per functiegroep of functieprofiel;
- Op teamniveau;
- Op organisatieniveau, per afdeling bijvoorbeeld.

Zo kan er per functiegroep een leerlijn gemaakt worden met trainingen en/of opleidingen. Dit inventariseert de trainingen die al in huis zijn en welke er nog ontbreken.

Elke organisatie heeft andere wensen waardoor een opleidingsplan altijd maatwerk is. Daarom kijkt Précon graag samen met jou naar de eisen van jouw bedrijfsgerichte opleidingsplan. Bovendien kan Précon verder ondersteuning bieden door te adviseren over (een deel van) het opleidingsplan en kan de ontwikkeling ervan zelfs volledig overgedragen worden naar Précon.

In combinatie met ons e-learning abonnement


Précon kan ook opleidingsplannen ontwikkelen in combinatie met de afname van ons e-learning abonnement. Dit abonnement biedt je organisatie toegang tot ons volledige online aanbod van openbare trainingen voor een vaste prijs per jaar per medewerker. Zo kan de medewerker de e-learning op eigen tempo volgen, afgestemd op zijn planning. De behaalde certificaten zijn direct beschikbaar in ons leermanagementsysteem (LMS) Elzi.

Bij deze combinatie bepalen we hoe belangrijk een onderwerp uit het aanbod is en wat de herhalingsfrequentie is. Zo kunnen we een jaarplanning adviseren zodat alle medewerkers een logische opeenvolging van onderwerpen heeft. Bovendien behandelen medewerkers zo ook dezelfde onderwerpen op een gelijke termijn. Daarbij wordt er uiteraard rekening gehouden met de tijdsbelasting van de verschillende trainingen.

Voordelen van Elzi


Met ons e-learning abonnement kan vanuit ons LMS Elzi het opleidingsplan volledig ingericht worden. Zo kunnen de medewerkers in de gewenste functiegroep worden ingeschreven waardoor ze automatisch worden gekoppeld aan alle functievereiste en relevante trainingen. Bovendien kunnen er herinneringen ingesteld worden, zodat de trainingen op tijd gevolgd worden. Op deze manier kan ons systeem de organisatie een hoop werk besparen. Benieuwd hoe we uw organisatie kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op!

Stel uw vraag online
Of bel ons op +32 (0)3 616 08 69

Veelgestelde vragen

Wat is een opleidingsplan?
Een opleidingsplan bestaat enerzijds uit een overzicht van competenties die medewerkers nodig hebben voor het uitvoeren van hun functie. Anderzijds beschrijft het ook hoe medewerkers deze competenties kunnen verwerven. Met een goed opgezet plan kun je de duurzame inzetbaarheid van jouw bedrijf aantonen.
Hoeveel kost een opleidingsplan?
De ontwikkeling van een opleidingsplan is maatwerk. Daardoor zijn de kosten ervan afhankelijk van de grote van de organisatie, de hoeveelheid functies en of het een plan is voor de hele organisatie of slechts voor een deel van de organisatie.
Kun je een opleidingsplan in Elzi inrichten?
Ja, door gebruik te maken van ons e-learning abonnement kan het opleidingsplan volledig in het leermanagementsysteem Elzi worden ingericht. Zo kunnen de medewerkers in de gewenste functiegroep worden ingeschreven waardoor ze automatisch worden gekoppeld aan alle functievereiste en relevante trainingen. Bovendien kunnen er herinneringen ingesteld worden, zodat de trainingen op tijd gevolgd worden. Op deze manier kan ons systeem de organisatie een hoop werk besparen.

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X