Uw partner voor

Organisatieoptimalisatie

Het principe van continu verbeteren is alom gekend in de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven zijn steeds zoekende naar mogelijkheden ter verbetering van hun prestaties. Van het beperken van productieverliezen, rendementsverhogingen tot het anticiperen op klanteneisen. Om dergelijke verbetering te bekomen wordt vaak gebruik gemaakt van Lean, TPM en 6 Sigma.

Bedrijfsprocessen kritisch bekeken

Om te kunnen verbeteren moet u kritisch durven kijken naar uw organisatie. Wat loopt goed, waar is verbetering gewenst? Medewerkers denken veelal zelf na over de effectiviteit van hun werk. Vaak hebben ze ideeën over hoe het sneller, goedkoper en gemakkelijker kan. Als deze ideeën serieus worden genomen en de mogelijkheid geboden wordt om deze ideeën in actie om te zetten, beschikt u over een enorm potentieel aan verbetermogelijkheden.

Voor het succesvol doorvoeren van verbeterprojecten kan Précon uw bedrijf ondersteunen bij:

  • De noodzaak van voortdurend verbeteren  formuleren voor het management in van een helder verhaal;
  • Gewenst voorbeeldgedrag promoten bij leidinggevenden;
  • Samen met uw medewerkers verbetertrajecten uitvoeren;
  • De juiste tools implementeren (TPM, 6 sigma, WCM, Lean, Kaizen) passend bij uw organisatie
  • Het trainen van uw medewerkers in het gebruik van de tools en het zelfstandig bijdragen aan verbeteringen.

Interim Black Belt

Précon beschikt over gekwalificeerde interim Black Belts. Zij zijn direct inzetbaar als projectleider om uw verbeterproject succesvol te leiden ten aanzien van kwaliteitsverbeteringen en kwaliteitsbeheersing. Onze Black Belts worden ingezet voor zeer uiteenlopende werkzaamheden, waarbij technologische achtergrond een belangrijke rol speelt.

Zij dragen, afhankelijk van uw wensen, de verantwoordelijkheid voor:

  • het samenstellen van een (Lean) Six Sigma projectteam;
  • het leiden van verbetertrajecten volgens de (Lean) Six Sigma methodiek;
  • het ondersteunen van projectmedewerkers tijdens de uitvoering van verbeterprojecten;
  • voorziening in specifieke kennis ten aanzien van kwaliteitsbeheersing en verbetering;
  • inventarisatie van verbeterpotentieel;
  • rapportage van de projectvoortgang.
Informatie aanvragen

Stel uw vraag online

 

Contactgegevens

Onze professionals helpen u graag