Database Gevarenanalyse

Voedselveiligheidsgevaren

Wie een goede gevarenanalyse wil opstellen beschikt naast procesflows en grondstof-leveranciersoverzicht over een lijst met relevante gevaren. Maar als u een gevarenanalyse maakt, naar welke gevaren zoekt u dan? Wat zijn nu de specifieke gevaren voor een bepaald product? Een goede gevareninventarisatie geeft antwoord op deze vraag. Of het gevaar nu reeds aanwezig is in de grondstof of tijdens het proces in het product terecht komt, in een gevareninventaris staan alle gevaren die mogelijkerwijs in producten aanwezig kunnen zijn.

Doorheen de jaren heeft Précon een uitgebreide database opgezet gebaseerd op 40 verschillende wetgevingen, wetenschappelijke literatuur, ervaring en systemen zoals RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed. In onze database kun u informatie terug vinden over meer dan 190 verschillende gevaren. Onze gevareninventaris bevat informatie over grondstoffen en producten waarin deze gevaren kunnen voorkomen, normen in wetgeving en standaarden, over de risico’s voor de consument en over de aard en herkomst van de gevaren. Précon stelt deze database beschikbaar.

Voor wie?

De database werd ontwikkeld voor voedingsmiddelenbedrijven die werk willen maken van hun gevarenanalyse. De indeling van de database is gebaseerd op de indeling van wetgeving. Zo worden de meer dan 190 gevaren onderverdeeld in 23 productgroepen en meer dan 200 subgroepen.

Relevante informatie over uw gevaren

Onze volledige database wordt als basis gebruikt voor uw gevareninventaris op maat. U word betrokken in dit proces. We gaan met u in overleg en selecteren de grondstof- en/of productgroepen die voor u relevant zijn. Alle relevante gevaren voor uw bedrijf worden vervolgens gekoppeld aan uw op maat gemaakte database met daarbij alle bijbehorende informatie over de aard en oorsprong van het gevaar, de ernst en de normen in wetgevingen.

Aanschaf van database

Précon biedt deze, voor u geoptimaliseerde, database aan voor eenmalig €780. U kan deze uitbreiden met een abonnement van €200 per jaar. Op die manier ontvangt u twee maal per jaar een update met het laatste nieuws over gevaren. We kiezen er voor op de gevareninventaris aan te leveren als Excelbestand. Dit biedt u de mogelijkheid om ermee verder te werken zoals u dat wilt. In combinatie met de training "Grip op grondstofgevaren" bieden wij u een eenmalige korting van € 200 aan op deze database.

Contact


Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact op

Direct contact

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X